torstai 19. heinäkuuta 2012

Kaappeja



Ostin viime talvena tällaisen vanhan pesukommuutin netin kautta kylppärin allaskaapiksi. Siinä oli todella huonokuntoinen valkoinen maali pinnassa, olisiko ollut ihan jotain seinämaalia. Alunperin kaappi on tainnut olla vihertäväksi maalattu. Kaappi sattui olemaan juuri oikean kokoinen. Korkeutta on sen verran, että kun päälle laittaa malja-altaan, korkeudeksi tulee sopivasti noin 90 cm.













Jos joku ei hoksaa niin kuva on käännetty havainnollisuuden takia. Tässä siis maalinpoistourakka tehtynä. Kiitos Nitromors.


















Tässä sitten kaappi melkein valmiina. Ensin hioin loput maalit pois ja käsitelin sitten vettähylkivällä Osmo Colorin kuultavalla puuvahalla sävyllä antiikkitammi. Uuden kannen tein viime talvena puutyökurssilla vanhan huonokuntoisen tilalle. Se on koivua, vaikka muu kaappi mäntyä (?), mutta sävyero ei ainakaan omaan silmääni pistä. En vielä osaa päättää lisäänkö tuon etulevyn paikoilleen vai maalaanko sisustan ja annan sen olla avoimena. Siinäkin pystyisi jotain pientä säilyttämään. Ovi on vielä käsittelemättä. Piti saada kaappi vaan äkkiä "asennusvalmiuteen" putkimiestä varten.































Keittiö sai yläkaapit paikoilleen. Tuossa alkaa jo hahmottua idea, että kun kaikki on kaappien osalta valmista, vain koivupinta on näkyvissä. Tuo etummainen alakaappi on se keittiön kallein osa, mekanismikaappi. Se tulee tuosta siirtymään siten, että alakaappien väliin mahtuu liesi.

1 kommentti: