maanantai 27. elokuuta 2012

Sisustamisjuttuja

Täytyy myöntää, että mökillä on vaan ollut niin paljon kaikkea tuusattavaa, että ei edes kuvia ole muistanut ottaa. Mutta tässä nyt päivitystä.

Olohuoneen seinät on vahattu ja verhotankojen pidikkeiksi suunnittelemani hyllyt ovat paikoillaan. Tarvii lisätukea joo, mutta ei tullut noita Ikean kannakkeita sitten ostettua kerralla tarpeeksi. Tuo yksi "verhotanko" on vain mallin vuoksi tuossa, paju pitäisi vielä kuoria. Keinutuoli ja ruskea kaappi on nettilöytöjä, jotka on tarkoituskin alakertaan jättää. Tuo rumilus nojatuoli pääsee parvelle. Pöydän jalka on meidän kotitalon vanha keittiönpöydän runko, mikä on nyt mulla mökillä lainassa kunnes löydän vastaavan jostakin omaksi. Kansi on vielä keskeneräinen, se on tehty ylimääräisistä kattoselkien jämistä. Tänään ostettiin alakertaan kahden istuttava sohva (jälleen tori.fi, suosittelen). Siihen sitten vielä vanha perunaloota sohvapöydäksi niin alkaa jo kaikki tarpeelliset kalusteet olemaan koossa, vielä kun sopivan järjestyksen niille saa soviteltua.


Noita ylimääräisiä kamoja lojuu ympäri huushollia, en jaksanut nyt siistiä paikkoja kuvauksen ajaksi. Kyllä ne siitä oman paikkansa löytää kun saa lisää kaappitilaa (tiedättekö miten vaikea on löytää puisia isoja kaappeja kohtuuhintaan?). Huomatkaa heinäseiväs kaiteena.


Takka sai pinnoitteen antiikkilaastista. Vähän tekisi mieli maalata se, mutta jääköön tulevaisuuden projektiksi.


Keittiön kaapit ovat nyt paikoillaan ja vetimetkin jo kiinni, mutta niitä ei vielä ole käsitelty mitenkään. En ole vielä edes osannut päättää millä ne käsittelisin. Varmaan vahalla, mutta minkä sävyisellä? Vai sävyttämättömällä? Tykkään tuosta pelkästä koivupinnasta tosi paljon. Leivänpaahtimen alta ja etualan mekanismikaapin päältä puuttuu vielä kunnolliset työtason pätkät. Kai sitä vielä yksi reissu Ikeaan tarttis tehdä. Myös välitila huutaa jotain kosteussulkua. Senkin pohdinta on vielä ihan kesken. Laattaa? Lasia? Vahaus? Lisää päänvaivaa aiheuttaa vielä painumistaan jatkavat hirret, jotka rajoittavat välitilan suojan kiinnittämistä.






































Vanha astiakaappikin on yllätys nettilöytö. Värit taitavat olla alkuperäiset, enkä todellakaan aio niitä muuksi muuttaa. Oikea missi.






































Makkarissa on väliaikaisesti saman sarjan verho kuin keittiössä ja muutenkin huone toistelee samoja sävyjä, mutta vain vahingossa ja olosuhteiden pakosta. Olen vähän kaavaillut makkarin lopullisia sävyjä valkoisen ja ruskean suuntaan, ripauksella vanhanaikaista romanttisuutta, esim joku vanha pitsinen päiväpeitto olisi ihana. Vuosia sitten kirpparilta ostamani lamppu on katossa jäädäkseen.






































Pienempi makkari (joka on saanut jo monta lempinimeä, kuten Pasin huone, telkkarihuone ja lastenhuone) on nyt vain kasattu kaikesta sekalaisesta kokoon. Levitettävä sohva tosin tulee jäämään vakiovarusteeksi. Isännän toivomuksesta mökillä on siis kaksi telkkaria, kun emäntä kuulemma hallitsee liikaa kaukosäädintä. Emäntä suostui sillä ehdolla, että olohuoneeseen toosaa ei tule :)






































Parvelta löytyy siis toinen telkkari, näkyykin kuvassa vasemmassa laidassa. Patjapinoista on tarkoitus loihtia löhöilynurkkaus silloin, kun niillä ei majoita porukkaa yöksi. Villoitettu liesituulettimen hormi sai maalia pintaan jottein villa pölise. Päälle on tarkoitus kieputtaa köyttä ja tehdä tolpasta siten kätevä kissan raapimispuu. Pyykkitelinekin olisi hommattava, vaikka kaidekin sellaisena ajaa asiansa. Ja voi kun nuo seinät ja katon ja ikkunat saisi joskus pintakäsiteltyä.


Kylpyhuoneen allaskaapillakin on nyt ovi. Koivuinen peilikaappi on Ikeasta. Tämäkin huone kaipailee vielä loppusilauksia, kuten pyyhekoukkuja ja ikkunan maalausta.







































2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä niin ihana, kiitos muuten tupareista :) Varsinkin tuo astiakaappi on huippu! T:Nepukka

    VastaaPoista
  2. onpa kiva katsella 400 km päästä mitä maiju on puuhaillut......

    VastaaPoista